FREE POSTAGE SEMENANJUNG untuk pembelian RM300 keatas!

  • +6010-2290194
  • Login
  • Register

Polisi Pembelian

KELAYAKAN UNTUK PEMBELIAN

Dalam usaha untuk membuat pembelian di laman web ini, pengguna dikehendaki untuk menyediakan butir-butir peribadi. Khususnya, nama sebenar, nombor telefon, e-mel dan maklumat lain yang diminta. Selain itu, pelanggan akan diminta untuk memberikan butiran pembayaran pelanggan yang betul dan sah pada bahagian pembayaran.

Laman web GANU MALL membenarkan pengguna untuk menggunakan kad kredit / kad debit yang sah oleh bank. Pembayaran melalui kad yang diterima oleh GANU MALL mempunyai proses caj atau caj pada kad kredit / debit bergantung pada jumlah % yang ditetapkan pihak penyedia kemudahan pembelian melalui kad.

Selain itu, pengguna bersetuju pihak GANU MALL boleh menggunakan maklumat peribadi yang diterima untuk menjalankan pemeriksaan penipuan. Maklumat peribadi yang diberikan boleh dijadikan rujukan kredit atau penipuan agensi pencegahan, dan boleh menyimpan rekod maklumat tersebut.

TEMPAHAN

Semua pesanan adalah tertakluk kepada penerimaan dan ketersediaan, dan produk di dalam BASKET tempahan pelanggan tidak terpelihara dan boleh dibeli oleh pelanggan lain sehingga ia dijelaskan pembayaran, dan disahkan ianya adalah milik pelanggan. GANU MALL tidak menerima pembelian Cash On Delivery.

Setiap tempahan yang dibayar dibuat oleh pelanggan, akan diproses dalam tempoh 3 hari bekerja dimana pada tempoh ini pihak GANU MALL di GANU MALL akan melakukan semakan pembayaran, pembungkusan dan penghantaran. Bagi penghantaran, GANU MALL menggunakan perkhidmatan POS LAJU Malaysia atau kourier-kourier lain seperti Skynet, Fedex, GD Express, City-Link atau lain-lain yang dirasakan perlu.

Tempahan pelanggan akan sampai ke rumah, tempat kerja atau mana-mana alamat yang pelanggan nyatakan ketika mengisi borang tempahan dalam tempoh 7 hari bekerja. Sekiranya pelanggan tidak menerima produk yang ditempahan dalam tempoh ini sila hubungi GANU MALL untuk bantuan.

POLISI HARGA

Harga yang dipaparkan di laman ini adalah dalam Ringgit Malaysia. Semua harga dan tawaran tetap berlaku seperti yang diiklankan dari semasa ke semasa.

Harga produk ditetapkan pada permulaan setiap bulan dengan menggunakan kadar pertukaran mata wang yang sedia ada. Harga ini adalah tertakluk kepada perubahan jika perubahan kadar pertukaran mata wang yang berkenaan sebelum pesanan pelanggan diterima atau barang-barang yang tertakluk kepada markdowns pada bila-bila masa dalam tempoh jualan.

Pelanggan membeli dari negara di luar Malaysia MEI akan dikenakan duti import berkaitan dan cukai. Kos ini adalah DIBAYAR OLEH PEMBELI. Duti import atau kos cukai akan dikenakan bayaran kepada pelanggan secara langsung daripada ejen kurier. GANU MALL mengesyorkan pelanggan menghubungi pihak berkuasa kastam tempatan pelanggan untuk menentukan harga kos mendarat sebelum membeli siap.

Jika pelanggan seorang pelanggan yang mempunyai kad kredit / debit tidak dinyatakan dalam Ringgit Malaysia, harga akhir akan dikira mengikut kadar pertukaran yang diguna pakai pada hari pengeluar kad pelanggan memproses urus niaga.

PENERIMAAN PESANAN ANDA

Sebaik sahaja pelanggan membuat pilihan dan pesanan pelanggan telah diletakkan, pelanggan akan menerima e-mel mengakui butiran pesanan pelanggan. E-mel ini BUKAN penerimaan pesanan pelanggan, hanya pengesahan bahawa GANU MALL telah menerima pesanan pelanggan.

Melainkan jika pelanggan membatalkan pesanan pelanggan, penerimaan pesanan dan penyiapan kontrak antara pelanggan dan GANU MALL pelanggan akan terbatal apabila GANU MALL e-mel pelanggan untuk mengesahkan barang itu telah dihantar.

GANU MALL juga boleh menolak untuk memproses dan menerima transaksi bagi apa-apa sebab atau menolak perkhidmatan kepada sesiapa sahaja pada bila-bila masa mengikut budi bicara GANU MALL.

Selepas memberikan nombor penghantaran “Tracking Number”, pihak GANU MALL tidak bertanggungjawab sekiranya pihak POSLAJU / mana-mana kurier lain lewat membuat penghantaran, atau barangan hilang di pihak POSLAJU / mana-mana kurier lain.

PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat dengan Visa, Visa Electron, Visa Debit, Visa Delta, MasterCard, American Express, kad debit Maestro, dan apa-apa kaedah lain, yang boleh dengan jelas diiklankan di Laman ini dari semasa ke semasa. Bayaran akan didebitkan dan dibersihkan daripada akaun pelanggan pada penghantaran pesanan pelanggan dengan GANU MALL. Pelanggan mengesahkan bahawa kad kredit / debit yang digunakan adalah milik pelanggan atau yang pelanggan telah dibenarkan secara khusus oleh pemilik kad kredit / debit untuk menggunakannya. Semua pemegang kad kredit / debit adalah tertakluk kepada semakan pengesahan dan kebenaran oleh pengeluar kad. Jika penerbit kad pembayaran pelanggan enggan membenarkan pembayaran untuk GANU MALL, GANU MALL tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang kelewatan atau tiada penghantaran.

GANU MALL mengambil langkah yang selamat dalam membina laman GANU. Semua urus niaga kad kredit / debit di laman web ini adalah diproses menggunakan Billplz, gerbang pembayaran dalam talian. Jika pelanggan pengguna GANU MALL yang berdaftar, pihak Ganu Mall akan menyimpan maklumat kad kredit / debit pelanggan pada sistem GANU MALL. Butiran ini akan dirahsiakan sepenuhnya dan hanya digunakan untuk memproses transaksi kad yang pelanggan telah mulakan. Proses ini adalah untuk membantu memastikan bahawa pengalaman membeli-belah pelanggan adalah selamat, mudah, dan selamat.

Selain itu, GANU MALL mengambil langkah yang munasabah, untuk menyimpan butir-butir pesanan dan pembayaran pelanggan dengan selama, tetapi jika tiada kecuaian di pihak Ganu Mall, pihak Ganu Mall tidak akan bertanggungjawab atas sebarang kerugian yang pelanggan boleh jika pihak ketiga memperoleh akses yang tidak dibenarkan kepada mana-mana data pelanggan berikan semasa mengakses atau membuat pesanan dari laman web ini.

Scroll to Top